Event : Straat fotografie

Introductie

Hoe zie jij de dagelijkse gang van zaken in de straat? Wat valt jou op? Straat fotografie is persoonlijk en “In the moment”. Er komen veel disciplines bij elkaar en vaak is planning key. Maar er is niets zo veranderend als de straat…

Datum : 11-09-2016
Locatie : Amsterdam
Onderwerp : Straat fotografie
Organisatie: Henk & Take

Het idee

De challenge dit keer is om zelf dus invulling te geven aan wat jij ziet op straat. Hoe kijk jij door de lens en wat valt je op. De keuzes zijn legio. Maar boven dit alles is het een opdracht waarbij je gedwongen word om buiten je grenzen te gaan. Een vogel fotograferen is makkelijk. Bloemen nog makkelijkers. Maar durf jij iemand te fotograferen die op een bankje de duiven zit te voeren? Of iemand die net van kantoor komt rennen om de tram te halen? Je moet je onderwerpen zorgvuldig uitzoeken en vaak ook er interactie mee hebben. Want vaak willen mensen niet op de foto.     

Om het makkelijk te houden is er gekozen voor Amsterdam. Na een kopje koffie bij Henk thuis (gratis parkeren) gaan we met het OV naar het centraal station. Van daar uit lopen we een flinke route naar het einde van het Vondelpark. Daar zullen wij, mits we anders beslissen, de tram weer richting Henk zijn huis nemen. Daar kunnen wij na praten en drinken.

Gear

Wat is nou wijsheid qua gear bij straat fotografie? Eigenlijk is alleen je camera nodig bij deze opdracht. En goede schoenen. Want je loopt een paar kilometer en je zal best wel vaak bukken of ergens op willen gaan staan. Kortom, zorg in ieder geval voor comfortabele schoenen.

Ook is een makkelijke strap een enorme uitkomst. Je loopt de hele dag met je camera rond, dus een beetje comfort maakt al een wereld van verschil.

Pas op met grote lenzen. Die trekken enorm veel aandacht. Vaak moet je op korte afstand fotograferen en dan is een grote zoomlens al snel een aandachtstrekker. Denk b.v. aan een prime lens van 24 of 35 mm. Deze zijn licht, lichtsterk en vallen amper op. Ze zijn ook enorm snel met focussen en vangen veel licht.

Links, Tips & Trucs

Youtube voorbeelden

https://www.youtube.com/watch?v=In5sR-tUhCM

 Example Photo’s

Recent Posts

Leave a Comment